UA / RU
Підтримати ZN.ua

В ДАІ "забули" про свою обіцянку не заважати автомобілям Євромайдану

Проблеми так і залишилися - правоохоронці так і блокують машини, які підвозять дрова, продукти, вивозять сміття з Майдану, хоча напередодні начальник столичного ДАІ обіцяв, що не будуть перешкоджати.

Працівники Державтоінспекції продовжують перешкоджати транспорту для Майдану заїжджати в центральну частину Києва. Про це на брифінгу в штабі національного опору заявив один з комендантів Майдану, народний депутат з фракції "Удар" Сергій Аверченко.

"Проблеми так і залишилися. Міліція блокує машини, які підвозять дрова, продукти, вивозять сміття. Учора виконуючий обов'язки начальника міського ДАІ пообіцяв, що нашим машинам не будуть перешкоджати, але перешкода триває", - цитує його "Радіо Свобода".

"І тому ми будемо продовжувати акції у Державтоінспекції більш радикальними способами, тому що так працювати неможливо: ми тільки тим і займаємося, що воюємо з даішниками", - додав Аверченко.

В ДАІ проблеми з постачанням Майдану пояснюють тим, що для в'їзду в центр міста вантажних автомобілів і спецтранспорту потрібен спеціальний дозвіл, тож інспектори зупиняють автомобілі, везуть на Майдан дрова, продукти харчування і обслуговують біотуалети.

У той же час активістів Автомайдану, які їхали на Народне Віче в Переяслав-Хмельницький, зупиняли тричі (один раз на зворотному шляху).

Як повідомив "Українській правді" Олексій Гриценко, по дорозі на акцію ДАІ зупиняла помаранчеве авто одного з лідерів Автомайдану Сергія Коби. Вперше - нібито через те, що номерів авто немає в базі (через 40 хвилин знайшлися), другий раз - через нібито не зареєстрованого проблискового маячка (приблизно через 50 хвилин авто відпустили).

Втретє активіста зупинили на зворотному шляху - через те, що автомобіль, нібито, знаходиться в розшуку за несплаченого штрафу. Машину відпустили приблизно через 1,5 години після того, як водій пообіцяв з'явитися у Виконавчу службу. !zn

Читайте також:

У Даішника, нібито збитого в Києві, виявили закриту травму грудей 24

ДАІ під надуманим приводом приходить додому до людей, які їздили в Межигір'ї 27

ДАІ запевняє, що може приходити додому до активістів Автомайдану "згідно з наказом 77"