UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Чернігівську область зайшли білоруські війська

Всі виїзди з Чернігова заміновані.

Речник регіонального управління сил тероборони "Північ" Віталій Кирилов зазначив, що в Чернігівську область зайшли білоруські війська, інформує "Суспільне".

"Всі виїзди з міста заміновані. "Заміновані" - це значить, що там міни, і можна на них підірватись", - наголосив голова Чернігівської державної адміністрація Вячеслав Чаус.

За його словами, Чернігів готовий до оборони.

"Не наражайте себе та своїх близьких на небезпеку. Лишайтесь вдома або в об'єктах укриття", - додав Чаус.

Самопроголошений президент Білорусі Аляксандр Лукашенко заявив, що Білорусь не планує брати участь у війні Росії проти України, інформує "Белта".

"Білоруська армія жодної участі у бойових діях не брала і не бере. Ми можемо це довести будь-кому". "Більш того, російське керівництво ніколи не ставило перед нами це питання – про нашу участь у збройному конфлікті. Ми й надалі не збираємося брати участь у цій спецоперації в Україні. Немає такої потреби", - наголосив білоруський диктатор.

За його словами, білоруська армія прикриває державний кордон від Бреста до Мозиря "для запобігання проникненню в країну радикалів, зброї".

Лукашенко наголосив, що в Білорусі приведено в готовність сили ППО, щоб не допустити "ударів у спину" російським військам.