UA / RU
Підтримати ZN.ua

В боях під Авдіївкою важко поранені 380 російських військових — розвідка

Бойовики перебувають в лікарнях окупованого ними Донецька.

В результаті штурмових дій проти сил АТО отримали поранення 380 бойовиків частин і підрозділів 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

"На теперішній час у медичних закладах міста Донецьк перебуває значна кількість важкопоранених військовослужбовців: у Донецькій обласній клінічній травматологічній лікарні (вул.Артема 106) – 150 осіб; в Інституті невідкладної і відновної хірургії ім.В.К.Гусака (пр.Ленінський 47) – 30 осіб; у Центральній міській клінічній лікарні №1 (вул.Артема 57) та Донецькій обласній лікарні ім.Калініна (пр.Ілліча 14) – 200 осіб", - йдеться в повідомленні ГУР в Facebook.

Читайте також: Бойовики обстріляли свої позиції, вбито двох та порнено понад 17 - розвідка

Раніше в розвідці повідомили, що російсько-терористичні війська несуть вагомі бойові втрати. Станом на 31 січня в моргах лікарень Донецька знаходиться 42 тіла військовослужбовців 1 АК (Донецьк) ЗС РФ, убитих в результаті ведення вогню у відповідь силами АТО.

Нагадаємо, ситуація в зоні АТО серйозно загострилася: супротивник з 29 січня веде масований обстріл Авдіївки та її околиць, а підрозділи ЗСУ на позиціях біля цього населеного пункту відбили кілька спроб штурму. Обстріл Авдіївки з великокаліберної артилерії і РСЗВ вже призвели до серйозних руйнувань і жертв.

Через обстріли бойовиків порушено тепло- та енергопостачання міста, призупинив роботу коксохімічний завод. У ніч на 31 січня було оголошено надзвичайну ситцацію, вранці почалася евакуація. Детальніше читайте в матеріалі "Бої під Авдіївкою: головне".