UA / RU
Підтримати ZN.ua

В бою не були, а «бойові» отримали: Керівник Донецького ТЦК незаконно виплатив винагороди військовим

Зловмисника вже затримали.

Правоохоронці викрили керівника Донецького обласного ТЦК, який безпідставно виплатив «бойові» своїм підлеглим на майже мільйон гривень, повідомили в Офісі генпрокурора. Підозрюваного вже затримали.

«За процесуального керівництва прокурорів спеціалізованих прокуратур у сфері оборони повідомлено про підозру колишньому керівнику Запорізького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Наразі він очолює Донецький обласний ТЦК та СП», – йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що обіймаючи посаду керівника Запорізького обласного ТЦК та СП, минулого року підозрюваний безпідставно виплатив додаткову винагороду підлеглим військовим на загальну суму майже 1 млн грн. При цьому військовослужбовці не брали безпосередньої участі у бойових діях.

Зараз вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу. Йому повідомили про підозру у перевищені службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

Читайте також: Правоохоронці ліквідували ще дві схеми втечі за кордон, організовані посадовцями ТЦК та СП

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вважає, що у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки мають обіймати посади ті, хто протистояв вторгненню РФ на полі бою та розуміє цінність захисту України. За словами президента, під час перевірки представників ТЦК та СП виявляють багато зловживань, «відверто огидних». Він запевнив, що про всі виявлені правоохоронцями порушення повідомлять суспільство, а також їх розслідують в рамках кримінальних справ.