UA / RU
Підтримати ZN.ua

В АТО візьмуть участь 100% бойових і патрульних підрозділів МВС, - Аваков

Військовослужбовців забезпечують всім необхідним спорядженням - шоломами, бронежилетами, зброєю , зазначив Аваков.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про своє рішення щодо того, що 100% бойових і патрульних підрозділів МВС будуть задіяні в антитерористичній операції (АТО). Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Прийняв рішення - всі 100% бойових і патрульних підрозділів МВС візьмуть участь в АТО. Це не тільки необхідність, це ще і перевірка на профпридатність, справжній дух і патріотизм. Загартування підрозділів в умовах реальних загроз і викликів - один з чинників створення нової міліції, якій суспільство стане довіряти", - написав міністр.

Глава МВС також повідомив, що вранці підписав подання президентові України Петру Порошенку на державні нагороди офіцерам і бійцям підрозділів МВС, загиблим і пораненим під час виконання завдань АТО.

У той же час він поінформував, що 21 особа з батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Чернігів", сформованого з добровольців, відмовилася виїжджати на патрулювання в Луганську область.

"Позавчора було віддано наказ про висування батальйону на місце патрулювання в Луганську область. 86 чоловік виїхали на місце служби - робити чоловічу роботу, виконувати бойове завдання в режимі антитерористичного патрулювання. 21 людина відмовилася. Написали рапорти на звільнення... Були звільнені негайно", - розповів міністр.

"Вони прийшли не Україну захищати. Вони прийшли заробляти 4500 гривень на місяць. Такі собі - патріоти за гроші. Прочитав доповідну - стійке відчуття огиди (думаю, може списки "героїв" опублікувати?)", - зазначив міністр.

Він додав, що необхідне спорядження (шоломи, бронежилети, зброя - ред.) - "все в комплекті", а після прибуття на місце, "у разі висунення на позиції зіткнення, бійці батальйону додатково будуть оснащені важкими бронежилетами 5-6 класу".

"Згідно з моїм розпорядженням, бійці МВС, які несуть службу в зоні АТО, не допускаються до несення служби без оснащення засобами індивідуального захисту (каски і бронежилети)", - запевнив він.

Раніше Аваков звільнив вісьмох колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут" з Чернігівської області, які відмовилися їхати на схід України. !zn

Читайте також:

На базі батальйону "Донбас" формується 3-й резервний батальйон Нацгвардії

Глава МВС звільнив 12 даішників за відмову їхати в зону АТО