UA / RU
Підтримати ZN.ua

В армії Естонії сумніваються, що Росії вистачить сил на новий масштабний наступ

Але не заперечують, що агресор може спробувати його почати. 

Є сумніви щодо того, чи вистачить Росії ресурсів для проведення нового масштабного наступу навесні 2024-го, наголосив полковник естонської армії Янно Мярк. Під час інтерв'ю ERR він розповів, що протягом року у РФ щомісяця мобілізують приблизно 30 тисяч людей. 

Втім, у цих сил немає того рівня підготовки та оснащення, який був у російських військ на початку повномасштабного вторгнення в Україну. 

"Якщо подивитися на живу силу, то, мабуть, російські війська здатні підтримувати нинішні темпи наступу, і, можливо, можуть розпочати наступ на новому напрямку. Але оцінити ймовірність цього досить складно", — сказав військовий.

Читайте також: Зеленський не відкидає можливості проведення контрнаступу у 2024-му: "Якщо ти чогось не зробиш, це зробить Росія"

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський припускає, що російські сили можуть готуватися до нового наступу наприкінці травня або в червні. Та він попередив, що українські військові наразі не готові захищатися через брак озброєння. Ба більше, він не виключає, що ЗСУ навіть доведеться поступово відступати, якщо ситуація не зміниться і питання допомоги Києву у Палаті представників так і залишиться у підвішеному стані.