UA / RU
Підтримати ZN.ua

В арештованої голови Хмельницької МСЕК знайшли мільйони у польському банку

Також незадекларовані кошти знайшли в її чоловіка.

У голови Хмельницького обласного центру Медико-санітарної експертної комісії (МСЕК) Тетяни Крупи, яку арештували за підозрою у незаконному збагаченні, слідство знайшло мільйони гривень у польському банку. Про це повідомляє "Главком" з посиланням на дані судового реєстру.

Зазначається, що посадовиця поклала 590 тис. доларів (21,5 млн грн за курсом НБУ на час операції) на рахунок у польському банку Pekao. Згідно з квитанцією, яку знайшли у неї вдома, операцію вона здійснила 26 жовтня 2022 року та не вказала це у своїй декларації за 2023 рік. 

Читайте також: У Хмельницькій організації "Слуги народу" відхрестилися від керівниці МСЕК, обраної за списком партії

Також гроші у банках Польщі зберігав її чоловік Володимир Крупа. Слідчі нарахували 11,3 тис. євро і 1,2 млн доларів, які він не вказав у декларації дружини. Усього голова Хмельницької МСЕК має пояснити походження близько 137 млн грн (3,17 млн доларів, 135,2 тис. євро і 1,19 млн грн), які знайшли у її квартирі, але не були вказані у декларації.

Нагадаємо, Тетяну Крупу затримали 4 жовтня, а наступного дня після обшуків вдома та за місцем роботи їй оголосили підозру у незаконному збагаченні. Наразі вона перебуває під вартою із правом застави у 500 млн грн. 

За даними слідства, голова Хмельницької МСЕК налагодила схему підробки документів для чоловіків, які хотіли уникнути військової служби. Під час обшуку у неї в кабінеті слідчі виявили 100 тис. доларів США, медичні документи з ознаками підроблення, а також списки "ухилянтів" із прізвищами та фіктивними діагнозами. А вже вдома у посадовиці вилучили 5 млн 244 тис. доларів США, 300 тис. євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси, а також документи, які можуть вказувати на відмивання грошей через різні бізнес-проєкти.