UA / RU
Підтримати ZN.ua

В АП назвали "помилковим" указ про нагородження фігуранта справи НАБУ

Документалісти з АП дали не той проект указу, заявив Андрій Жигулін.

Президент Петро Порошенко не нагороджував орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня підозрюваного у заволодінні 93 млн гривень "Укрзалізниці" Сергія Тараненка, заявив керівник прес-служби Адміністрації президента Андрій Жигулін. Виданню "Українська правда" він повідомив про те, що сталася "помилка".

"Повідомлення про нагородження цієї людини – це помилка. На сайт потрапила помилкова версія указу через технічний збій та помилки представників АП", - сказав він, додавши, що "документалісти з АП дали не той проект указу".

За словами Жигуліна, у "правильному" указі прізвища Тараненка немає, і орден йому вручити не встигли.

"Фізичного ордена немає. Тільки на підставі правильного указу, який передається у відділ нагород, вже виготовляють і посвідчення, і сам орден", - зазначив представник адміністрації.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що Порошенко указом від 4 травня нагородив орденом директора "Дніпропетровського стрілочного заводу" Сергія Тараненка, якого Національне антикорупційне бюро підозрює у заволодінні 93 млн гривень.

Відзначимо, що останніми тижнями своєї президентської каденції Петро Порошенко підписав серію указів про кадрові призначення, присвоєння звань та вручення державних нагород. 9 травня Порошенко присвоїв главі Служби безпеки України Василю Грицаку звання Героя України. Інженерна група "Арей" готує позов щодо скасування відповідного указу президента.