UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Антрациті терористи заборонили жителям їздити на авто – РНБО

Бойовики відбирають у мирних жителів їх транспорт.

В місті Антрацит бойовики заборонили місцевим мешканцям користуватися приватними транспортними засобами.

Про це йдеться у зведенні РНБО від 17 жовтня.

"В н.п. Антрацит терористи заборонили пересування приватного автотранспорту. Російські казаки продовжують вилучати у цивільних людей автомобілі", - заявили в Раді нацбезпеки.

Крім того, у "ДНР" вирішили заборонити вивіз та реалізацію вугілля поза контрольованою нею зоною. "З цією метою на блокпости терористів надано вказівки не допускати виїзд вантажівок з вугіллям за межі території, яку контролюють терористи", - йдеться в повідомленні.

Також, за даними українських військових, терористи намагаються вигадати нові способи, щоб стримати відтік населення з контрольованих територій.

"Збільшується кількість мирних громадян, які виїжджають з Донецька та сусідніх міст. Аби перешкодити цьому, терористи віддали наказ ставити спеціальні помітки не тільки в паспортах членів незаконних збройних формувань, але й у паспорти мирних мешканців Донецька. Таким чином терористи намагаються залякати від'їжджаючих мирних мешканців, що їх буде ідентифіковано українськими силовиками як бойовиків", - зазначається у зведенні.

Нагадаємо, в РНБО в п'ятницю також повідомили, понад 70% терористичного підрозділу, який було створено з колишніх міліціонерів для штурму Донецького аеропорту, дезертирували.!zn