UA / RU
Підтримати ZN.ua

В анексованому Криму "українському диверсанту" Лімешку дали вісім років

Підконтрольні окупантам "судді" знайшли у його справі обтяжливі "політичні мотиви".

"Судацький міський суд" анексованого Росією Криму у четвер, 10 травня виніс "вирок" незаконно затриманому громадянину України Геннадію Лімешку, повідомляють "Крим. Реалії". Українця визнали винним у "незаконному придбанні, зберіганні та носінні вибухових речовин" і засудили до восьми років позбавлення волі.

Справа "українського диверсанта" розглядалася в особливому порядку. "Суд" врахував пом'якшуючу обставину – наявність у нього малолітньої доньки. Але знайшов у справі "українського диверсанта" й обтяжуючі обставини – нібито "політичний мотив скоєння злочину".

За версією окупантів, "злочин" Лімешко скоїв через "ненависть та ворожнечу у зв'язку з приєднанням Криму до Росії". Сам українець визнав провину, термін відбування ним покарання рахуватиметься із сьогоднішнього дня, 10 травня

15 серпня 2017 року у ФСБ Росії заявили про затримання в Криму "агента Служби безпеки України", який нібито планував диверсії на об'єктах інфраструктури півострова.

"Український диверсант" – громадянин України Лімешко Геннадій Геннадійович, уродженець Харківської області, раніше нібито проходив службу на сході України на посаді старшого розвідника глибинної розвідки в одній з військових частин Збройних сил України.

За версією російських силовиків, 9 серпня він прибув у Крим, де, згідно із завданням СБУ, повинен був здійснити низку диверсій: пошкодити ЛЕП Судак – Новий Світ; підпалити лісові масиви в районі Судак - Рибаче – Алушта; створити умови для обвалу гірських порід на автотрасі Судак - Новий Світ; підпалити один з об'єктів комунального господарства в районі селища Рибаче.

Підконтрольний РФ "Київський районний суд Сімферополя" обрав Геннадію Лімешку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці.