UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Алчевську з міськради зняли прапор України, мер виступив за референдум

Проросійські активісти мають намір встановити на будівлі прапор "Луганської народної республіки". Мер Алчевська після недовгих переговорів з сепаратистами підтримав їхні вимоги.

В Алчевську кілька десятків проросійських активістів 30 квітня увійшли до будівлі міської ради, пізніше до них приєдналася ще певна кількість протестувальників.

Вони провели переговори з представниками влади, після чого зняли з мерії прапор України, повідомляє сайт 0642.ua.

Як повідомляє місцеве видання Nedelya.net.ua, проросійські активісти мають намір встановити на будівлі прапор "Луганської народної республіки" - його мають привезти найближчим часом з Луганська. Поруч із порожнім флагштоком самооборонівці встановили прапор Алчевська.

Всього в акції біля будівлі міськради, що почалася вранці, беруть участь близько 150-200 осіб. За їхнім запевненням, вони прийшли до адмінбудівлі, щоб не повторився вчорашній "луганський варіант".

Активісти самооборони провели з міською владою переговори при зачинених дверях. За їхніми результатами міський голова Алчевська Володимир Косюга повідомив про свою готовність провести на території міста референдум.

Мер виступив у сесійній залі перед алчевцями, які борються за Луганську народну республіку. "Ми прийшли до висновку, що проведення референдуму того, якого ви вимагаєте, я буду так говорити, одне з найголовніших завдань. Щоб отримати потім козирну карту і говорити, що у вас, або у нас на руках є козир", - заявив він. !zn