UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Афганістані ще є охочі евакуюватися, їх вивезе українська розвідка – Кулеба

Україна тримає з цими людьми зв’язок.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що в Афганістані знаходяться ще  люди, які прагнуть покинути країну, після приходу до влади радикального угрупування «Талібан».

"Є громадяни, які хочуть евакуюватися. Безпосередньої загрози їхньому життю немає, ми з ними на зв'язку», – наголосив Кулеба.

Він підкреслив, що останню евакуацію здійснювало головне управління розвідки Міністерства оборони.

За його словами, евакуація з Афганістану була важка, з урахуванням ситуації на місці, необхідності досягнення домовленостей з новою афганською владою, щоб літак міг приземлитися, люди могли потрапити на літак і він міг вилетіти.

Він заявив, що  наступний евакуаційний рейс проведе українська розвідка.

Останній на сьогодні літак з Афганістану приземлився в Україні 23 вересня. Під час евакуації Україною громадян з Афганістану бойовики "Талібану" погрожували відібрати літак.

Україна увійшла в коло європейських держав, які провели найбільш успішні евакуаційні операції з Афганістану. 28 серпня з Кабулу вилетіли три літаки. Україна евакуювала з Афганістану ще близько 400 осіб.

Читайте також: Рішення про евакуацію цивільних в Кабулі нашими розвідниками українська влада прийняла за день — Глава ГУР МО України

Детальніше про наслідки дій Вашингтона і дестабілізації в регіоні - в статті Миколи Замікули "Що залишиться в Афганістані після виведення американських військ?", А також в матеріалі Олексія Їжака "Трагедія Афганістану: "Талібан" прийшов" для читачів ZN.UA.

Чому Афганістан перетворюється на головний біль Росії і Китаю. З чим це пов'язано, читайте в матеріалі Сергія Корсунського "Чому деамериканізація Афганістану вплине на Україну".