UA / RU
Підтримати ZN.ua

Увечері Зеленський може розповісти, що справді відбувається на "Азовсталі" — ОП

Раніше командир "Азову" заявив, що захисники Маріуполя виконують наказ вищого військового керівництва для збереження життів.

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 16 травня, може розповісти, що насправді відбувається на заводі "Азовсталь" у Маріуполі. Про це повідомив радник керівника офісу президента Олексій Арестович у ефірі телемарафону, ймовірно, маючи на увазі останню заяву командира полку "Азов".

Сам він відмовився коментувати ситуацію на комбінаті, закликавши не вірити російській стороні.

"Увечері, я думаю, президент зробить заяву, і ми почуємо з перших вуст, що справді відбувається. Поки без коментарів. Ми знаємо, що росіянам довіряти — найбезглуздіша дія, яку людина може зробити в житті", — сказав Арестович.

Нагадаємо, раніше командир "Азову" підполковник Денис Прокопенко розповів, що увесь Маріупольський гарнізон виконує затверджене рішення вищого військового командування для збереження життів. Захисники сподіваються на підтримку українського народу.

Ситуація у бомбосховищах на металургійному комбінаті «Азовсталь», де українські захисники досі тримають оборону, критична. Більшість бійців поранені, в тому числі і тяжкопоранені, а запаси їжі та води майже вичерпані.

Водночас Росія не погодилась на процедуру евакуації бійців та тіл їхніх загиблих побратимів у третю країну. Більше того, напередодні «Азовсталь» обстріляли фосфорними бомбами.

Про те, із чого народжувався «Азов» і як перетворився на еліту української армії? Чому українська влада, завжди побоюючись його, все-таки не чіпала й давала розвиватися? Хто може їх урятувати? Читайте в інтерв’ю Інні Ведерніковій інструктора «Азова» Георгія Купарашвілі «Тісні ворота. Чому світ має врятувати «Азов».