UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чоловіків, які учора намагалися втекти в Румунію, затримали. Викрадену в прикордонників зброю знайшли за межами України

Хоча патрони до неї залишилися на території нашої держави. 

Учора у ДПСУ повідомили, що троє чоловіків з України побили прикордонників та зі зброєю намагалися втекти через кордон у Румунію, в якої просили про політичний притулок. Усіх трьох порушників затримали: одного — українські прикордонники ще вдень, а двох інших — румунські поліцейські ближче до вечора.

Вже сьогодні стало відомо від Antena 3 CNN, що румунська поліція знайшла зброю, з якою чоловіки втекли з України, щоправда, без зарядного пристрою та набоїв. Її виявили за 600 метрів від кордону в напрямку населеного пункту Тарна Маре.

"Діючи в інтегрованій системі, о 18:15 прикордонна поліція разом із силами підтримки, які брали участь у пошуках на місцевості, виявили зброю, яку, ймовірно, було викрадено в українських прикордонників", – повідомили в поліції Румунії, додаючи, що згодом українська поліція знайшла боєприпаси на своїй території. 

Читайте також: У військовозобов'язаних жінок на кордоні не перевірятимуть оновлення даних — Демченко

Нагадаємо, речник ДПСУ Андрій Демченко розповів, що станом на початок липня кількість спроб незаконного перетину кордону в Україні тільки збільшувалася. Зазвичай така "послуга" коштує від 3 до 12 тисяч доларів, але прикордонникам траплялися випадки, коли порушники платили злочинним перевізникам навіть 18-20 тисяч доларів.