UA / RU
Підтримати ZN.ua

Усі міліціонери на мітингах у Києві будуть тільки в шоломах з номерами

У разі необхідності за номером завжди можна встановити анкетні дані кожного міліціонера.

Кожному працівнику столичної міліції, задіяному для охорони громадського порядку, буде видаватися шолом з індивідуальним номером, повідомив начальник ГУ МВС України в Києві Олександр Терещук.

"Прийнято рішення, що індивідуальні номери міліціонерів будуть розміщені на протиударних шоломах, якими забезпечені всі працівники, заступающие на службу по охороні громадського порядку під час проведення масових заходів", - сказав Терещук.

Він розповів, що згідно з наказом міністра внутрішніх справ, шоломи мають інвентарний номер, який містить ряд цифр - умовний код підрозділу (спецмилиция або районне управління), порядковий номер спецзасоби і код регіону (Київ або Київська область) і т.п. Таким чином, у разі необхідності завжди можна встановити анкетні дані міліціонера.

"Важливо також, що самі міліціонери навряд чи будуть перевищувати повноваження, розуміючи, що їх особисті дані негайно стануть відомі", - заявив начальник столичної міліції.

Читайте також: У коаліції назріває розкол через комітети - ЗМІ

У листопаді міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що рішенням Кабінету міністрів затверджено зразки жетонів системи персональних номерів для кожного міліціонера.