UA / RU
Підтримати ZN.ua

USAID надасть Україні додатково $ 142 млн

Гроші будуть виділені на реформування енергетичної галузі, судової системи і проведення децентралізації.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у Вашингтоні провів зустріч з адміністратором Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Гейл Сміт, яка проанонсувала надання Україні додаткової допомоги.

"Агентством США з міжнародного розвитку анонсовано надання Україні додаткової допомоги в рамках реформування енергетичної галузі, судової системи і проведення децентралізації громад загальним обсягом 142 млн доларів", – йдеться в повідомленні урядового порталу.

Зокрема, USAID виділить Україні 70 млн дол. на забезпечення реформи енергетичного сектора, 50 млн дол. на підтримку децентралізації і 22 млн дол. для забезпечення судової реформи.

USAID також зацікавлена в підтримці новоствореного Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, зазначила Гейл Сміт.

У свою чергу Гройсман відзначив важливість поглиблення співпраці з USAID і подякував за підтримку.

Читайте також: Україні не потрібні два транші МВФ відразу

Нагадаємо, візит Володимира Гройсмана у США триватиме три дні. Раніше в середу, 15 червня, він провів зустрічі з віце-президентом США Джозефом Байденом, лідером республіканської більшості Палати представників США Кевіном Маккарті, представником нижньої палати Конгресу США Полом Райаном і міністром енергетики Ернестом Монізом.

Напередодні стало відомо, що США планують виділити Україні 220 млн доларів на проведення митних та антикорупційних реформ.