UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд вирішив відсвяткувати 80-річчя Кравчука за державний рахунок

План святкування 80-річчя Кравчука передбачає випуск спеціальної марки, створення документального фільму, урочистий вечір в Національній опері.

Кабінет міністрів вирішив відсвяткувати 80-річчя першого президента (1991-1994) Леоніда Кравчука в 2014 році. Про це йдеться в розпорядженні №591 від 3 липня, оприлюдненому на урядовому порталі.

Цим документом Кабмін затвердив план заходів з відзначення дня народження Кравчука.

План передбачає, що з нагоди ювілейної дати будуть проведені: фотовиставка, присвячена діяльності Кравчука, наукова конференція, присвячена інституту президентства в системі державної влади України, урочистий вечір в Національній опері.

Також передбачається виготовлення і введення в обіг конверта та поштової марки, присвяченої ювілейній даті, створення документального фільму, організація циклу тематичних теле - і радіопередач про суспільно-політичну діяльність Кравчука, випуск пам'ятної медалі до ювілею та видання фотоальбому.

Крім того, Державному управлінню справами доручено відпрацювати питання створення в Адміністрації президента галереї портретів президентів України.

Також буде проведено виставку документів, присвячену набуттю Україною незалежності.

Кравчук - перший президент незалежної України у 1991-1994 роках. Він народився 10 січня 1934 року. !zn

Читайте також:

На святкування 1025-річчя хрещення Русі з держбюджету пішло майже 50 млн грн

Кравчук вважає справу Пукача прикладом вибіркового правосуддя

Кравчук вважає, що повноваження Януковича міняти не потрібно

Кравчук порадив Раді саморозпуститися