UA / RU
Підтримати ZN.ua

Урядові сайти України знову постраждали від масованої DDoS-атаки

Не працюють сайти Кабміну і МЗС, портал Верховної Ради відновив роботу.

Низка урядових сайтів і банків України постраждали від DDoS-атаки, повідомляє міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Тимчасово зупинили роботу сайти Верховної Ради, Кабінету міністрів, МЗС тощо.

«Приблизно з 16:00 розпочалася чергова масова DDoS-атака на нашу державу. Маємо відповідні дані з низки банків, також спостерігаються проблеми із доступом до вебсайтів ВР (вже працює), КМУ та МЗС. Це пов’язано із перемикання трафіку на іншого провайдера для мінімізації шкоди від атаки», - пояснив він.

Портал та мобільний застосунок «Дія» також зазнали атаки, але продовжують працювати.

Читайте також: Сайти держорганів України знову працюють із перебоями

Нагадаємо, ввечері 15 лютого хакери здійснили потужну DDoS-атаку на Україну. Мобільний застосунок «Приватбанку» – «Приват24», особисті кабінети клієнтів «Ощадбанку», а також термінали цих банків, зупинили роботу. На проблеми з обслуговуванням скаржилися й клієнти інших українських банків.

Від DDoS-атаки також постраждали сайт Міністерства оборони, офіційна сторінці ЗСУ і портал «Дія». Атака стала наймасштабнішою в історії країни, її  вартість сягала мільйонів доларів.

Сполучені Штати Америки запропонували свою допомогу Україні у розслідуванні масштабної кібератаки. Голова Пентагону Ллойд Остін заявив, що сценарії кібератак на українські державні сайти та банки, «взято з російських методичок».