UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уряд продовжив дію «зелених» COVID-сертифікатів

Раніше такий сертифікат діяв пів року.

Кабмін продовжив дію «зелених» COVID-сертифікатів до 365 днів, йдеться у відповідній постанові. До цього такий COVID-сертифікат діяв 180 днів. Згідно зі змінами, внесеними до «карантинної» постанови, 365 днів діятимуть не лише внутрішні сертифікати, а й міжнародні.

Водночас в Україні діятимуть «жовтий» та «зелений» COVID-сертифікати. Зокрема, «жовтий» можна буде отримати після щеплення однією дозою вакцини проти коронавірусу. Такий документ діятиме 120 днів.

«Зелений» сертифікат отримується після повної вакцинації. Але якщо щеплення зроблене однодозовою вакциною, то такий документ можна отримати через 14 днів. Саме його дію і продовжили до року.

Читайте також: У Києві повернуть штрафи для закладів за порушення карантину

Напередодні уряд опублікував нові карантинні правила, які почнуть працювати на день раніше, ніж повинні — 20 вересня.

Важливою умовою роботи установ в жовтій зоні є вакцинація від коронавірусу не менше 80% співробітників закладу принаймні однієї дозою вакцини. Тобто для того, щоб працювати у як мінімум 80% співробітників закладу повинні бути жовті або зелені сертифікати.

Для роботи в червоній зоні — повністю вакцинованими повинні бути 100% співробітників. Послуги в цій зоні також зможуть надаватися тільки повністю вакцинованим.