UA / RU
Підтримати ZN.ua

Уночі росіяни атакували Україну лише двома БпЛА. У ЗСУ це назвали елементом тактичних дій ворога

Мета РФ незмінна — виявити українську ППО та позиції ЗСУ. 

Цієї ночі російські окупанти атакували Україну лише двома дронами-камікадзе, БпЛА були запущені з південно-східного напрямку. Згодом у Повітряних силах повідомили, що їх захисники ліквідувати у Хмельницькій області.

Речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк назвала такі пуски елементом тактичних дій ворога. Під час телемарафону вона пояснила, що так росіяни намагаються виснажити ППО нашої держави та розвідати позиції ЗСУ. 

"У нашій зоні відповідальності було характерним те, що ці дрони пройшли, намагаючись оминути ППО майже одночасно з атакою КАБами… І цього разу знову ворог спрямував їх по Бериславщині, де вже фактично знищена інфраструктура. Під вогнем опинилася лікарня, банківські установи", - розповіла Гуменюк.

Вона також додала, що безпілотники, які виготовляє РФ, мають інше маркування. Вони відрізняються від тих, які країна-агресор отримує з-за кордону. 

Читайте також: У МВС показали, як збивали російські БпЛА над Одещиною

Нагадаємо, в ніч на 1 січня Україну атакувала рекордна кількість російських БпЛА. За даними Повітряних сил, 87 з 90 дронів захисникам вдалося збити. Втім, ворог все ж зумів наробити біди — в Одеській області загинув 15-річний підліток, а у Хмельницькій області одна дитина отримала поранення.