UA / RU
Підтримати ZN.ua

Унаслідок російського обстрілу 31 грудня значних ушкоджень дістав провідний виш України - КНУ імені Тараса Шевченка (фото)

Це вже другий обстріл вишу з жовтня 2022 року.

Унаслідок ворожого ракетного обстрілу 31 грудня значних ушкоджень зазнала частина будівель Київського національного університету імені Тараса Шевченка, що знаходяться на півдні міста. Відповідна інформація оприлюднена на сторінці університету в Фейсбук.

"У переддень нового року, 31 грудня 2022, внаслідок ракетної атаки було ушкоджено будівлі Виставкового кампусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, значних ушкоджень зазнали корпуси:

Збитки, завдані падінням ракети, у рази перевищують ті, яких зазнав університет під час масованого ракетного обстрілу середмістя Києва 10 жовтня, наголошується в повідомленні. Тоді були ушкоджені будівлі головного (Червоного) навчального корпусу, ННІ філології (Жовтий корпус), Наукової бібліотеки імені М. Максимовича, хімічного факультету, а також оранжереї Ботанічного саду імені О. Фоміна.

1 січня викладачі і студенти університету розпочали прибирати будівлі і території від розбитого скла та закривати вибиті вікна плівкою та фанерою, аби захистити приміщення та лабораторне обладнання від холоду й опадів.

Однак для повного відновлення потрібні будуть значні сили і фінансові ресурси. У зв’язку з цим університет закликає небайдужих підтримати його в цей складний час. Кожного, хто має можливість долучитись до відбудови корпусів на Виставковому кампусі, просять зробити благодійний внесок.