UA / RU
Підтримати ZN.ua

Унаслідок артилерійських обстрілів у Луганській області поранено чотири людини — голова ОВА

40 відсотків усіх атак окупантів за минулу добу були спрямовані на Сєвєродонецьк.

Унаслідок 11 артилерійських обстрілів у Луганській області поранено чотири людини. Також пошкоджено будинки, технікум та Сєвєродонецький «Азот». Про це повідомив голова ОВА Сергій Гайдай.

«11 артилерійських атак по Сєвєродонецьку - є влучання в "Азот", технікум, багатоповерхівки. Протягом доби поранено чотирьох жителів області. Відсотків 40 усіх атак росіян 14 травня прийшлися на Сєвєродонецьк. Ще приблизно стільки ж - на Гірську та Попаснянську громади», - йдеться у повідомленні.

За словами голови ОВА, руйнувань дуже багато. Зокрема, зруйновано 11 багатоповерхівок у нових та старих районах Сєвєродонецька, в декількох з них сталося займання квартир. Окупанти влучили в будівлю технікуму та продовжують нищити «Азот». Вчора зранку після чергового обстрілу полум'я охопило один із виробничих цехів.

Зазнали поранень три жителі Врубівки. У Новодружеську поранено жінку, зруйновано два будинки. Ще три будинки загарбники зруйнували в Лисичанську, де завдали авіаудару. Також два будинки зруйновані в Рубіжному.

«Попаснянська та Гірська громади видаляються росіянами з мапи світу: стало відомо про де'вять зруйнованих будинків в Комишувасі, чотири - в Тошківці, п'ять - в Золотому, два - в Троїцькому», - повідомив голова ОВА.

Читайте також: На Донецькому та Луганському напрямках за добу відбито дванадцять атак ворога — Генштаб

На початку цього тижня росіяни лише в районі річки Сіверський Донець втратили понад 70 одиниць техніки. Журналісти CNN проаналізували відео, відзняті там, та дійшли висновку, що окупанти тепер не зможуть оточити ЗСУ в Луганській області - цей план "з тріском провалився"

За даними ЗМІ, наші військові запобігли 9 спробам окупантів форсувати річку. Таким чином ЗСУ знищили не менше 73 одиниць техніки, в тому числі танків Т-72 і різних БМП. Також за кількістю уламків журналісти дійшли висновку, що було знищено ще й 30 машин піхоти. Сюди не входять ті, які були знищенні під час переправи через річку.