UA / RU
Підтримати ZN.ua

Умєров натякнув, через що Зеленський скасував вчорашній виступ перед сенаторами США

Міністр вважає, що президент все ж закриє цей "гештальт", як тільки випаде можливість. 

Учора ввечері президент України Володимир Зеленський повинен був виступити перед Сенатом США на закритому засіданні, яке передувало голосуванню Палати представників за виділення фінансів для подальшої підтримки нашої країни. Втім, в останній момент стало відомо, що український лідер скасував звернення. Ситуацію під час інтерв'ю на FoxNews прокоментував міністр оборони України Рустем Умєров.

"Це війна, ситуація змінюється. Але, я думаю, Зеленський вдячний і зробить це, коли буде можливо наступного разу", - сказав глава МОУ.

Читайте також: Лідер республіканців в Сенаті і друг України закликав колег голосувати проти виділення допомоги Києву: причини

Сьогодні, 6 грудня, у Конгресі США повинно відбутися перше голосування за виділення фінансової допомоги для подальшої підтримки України. Втім, є сумніви, що республіканці пропустять його через Палату представників, позаяк, як стало відомо учора, вони так і не дійшли згоди з демократами щодо зміни імміграційної політики США, яка напряму стосується ситуації на південному кордоні країни. "Червоні" пояснюють, що відтермінування по українському питанні - це сигнал американцям, що Вашингтон не забув і про внутрішні проблеми країни. 

Як працюють "американські інвестиції" пояснює Іван Верстюк у статті на ZN.UA "Ціна американської допомоги для України: що дорожче, то дешевше".