UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укрзалізниця" спільно з громадською організацією створили мапу безбар'єрності вокзалів України

Мапа допоможе людям на кріслі колісному або тим, хто має проблеми з пересуванням, підготуватись і легко знайти свою платформу, поїзд, інші місця на вокзалі без зайвого нервування

Громадська організація дослідження комфорту та якості життя в українських містах ЛУН Місто та "Укрзалізниця" створили мапу безбарʼєрності вокзалів України.

Про цікаву і корисну ініціативу повідомила пресслужба "Укрзалізниці".

Читайте також: Життя на рівних

Зараз, коли в Україні через війну з'являється все більше людей з обмеженими можливостями, безбар'єрність стає завданням номер один. Особливо важливо це на вокзалах, де грає роль ще й фактор часу. Тому мапа, яка допоможе людям на кріслі колісному або тим, хто має проблеми з пересуванням, підготуватись і легко знайти свою платформу, поїзд, інші місця на вокзалі без зайвого нервування.

Завдяки мапі можна перевірити доступність тих чи інших локацій на вокзалі. А 3D-моделі дозволять уважно роздивитися вхідну групу та колії заздалегідь, щоб обрати зручні варіанти маршруту.

Читайте також: Отримав інвалідність і втратив фах: чому статус інвалідності через поранення на війні недоступний цивільним громадянам?

На інтерактивній мапі вже можна знайти інформацію про 12 вокзалів України у таких містах: Київ, Львів, Одеса, Дніпро, Харків, Суми, Івано-Франківськ, Полтава, Запоріжжя, Ужгород, Рівне, Вінниця. Міста будуть додаватись, а інформація - розширюватися. Бо безбар'єрність - це не тільки інтерактивне зображення доступності локацій, але й можливість відчувати себе у місті захищеним і спокійним. 

Посилання на мапу  ТУТ або у застосунку "Укрзалізниці".