UA / RU
Підтримати ZN.ua

“Укрзалізниця” порахувала, скільки українців щодня їздить електричками

З початку року електропоїздами приміського сполучення вже скористались 20,6 млн пасажирів

Укрзалізниця з початку року перевезла понад 20,6 млн пасажирів у приміському сполученні. “Щодня приміськими поїздами користується 113 тис. пасажирів, які дістаються роботи, навчання, лікарень чи просто їдуть у справах”, – повідомляє залізничний перевізник. Чверть пасажирів мали різні пільги і тому користувались, за даними “Укрзалізниці”, правом безкоштовного користування послугою.

Пасажиропотік у приміському сполученні, за спостереженнями залізничників, зріс у першому півріччі на 2%. Цей показник порівняли з минулорічними даними щодо перевезень у приміських електропоїздах.

Чому електрички залишаються популярним видом транспорту?

На думку залізничників, на це впливає одразу декілька чинників. “І хоча нерідко маємо нарікання на застарілий рухомий склад, відсутність кондиціонерів у салонах, пасажирів все ж приваблює демократична ціна за квиток, стабільність сполучення та прогнозованість витрат часу на дорогу додому чи на роботу”, – йдеться у повідомленні.

Найбільший потік пасажирів у приміському сполученні “Укрзалізниці” фіксується в столичному регіоні. До столиці їдуть за допомогою електропоїздів пасажири з чотирьох регіонів – Київщини, Вінниччини, Чернігівщини та Житомирщини.

Як повідомлялось раніше, український залізничний перевізник скоригує графіки руху 74 приміських електропоїздів. Зміни не стосуватимуться критично важливих електричок, які забезпечують підвіз населення до роботи та зворотно.