UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укрзалізниця" почала повертати на маршрути потяга Hyundai

Рухомий склад будуть повертати на маршрути поступово. Модернізацію всіх електропотягів планують закінчити до кінця липня.

29 квітня відновлено курсування денного швидкісного потяга №156/155 сполученням "Київ - Харків - Київ" виробництва компанії Hyundai Rotem. Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

"З Києва він відправився за діючим графіком о 6:20 і прибув до Харкова за розкладом о 10:56. Назад із Харкова потяг Інтерсіті+ відправиться о 18:43 і прибуде до Києва о 23:21. Потяг № 156/155 зупиняється на станціях "Дарниця", "Миргород" та "Полтава-Київська", - йдеться в повідомленні.

Як відзначають в "Укрзалізниці", попередньо було здійснено модернізацію цього рухомого складу і проведено випробування на маршрутах "Київ - Харків", "Київ - Львів", "Київ - Дніпропетровськ" і "Київ - Донецьк". Як повідомив глава представництва Hyundai Corporation в Україні Чой Йонг Сук, до роботи було залучено 16 корейських фахівців, серед яких зварники, проектанти, група технічного обслуговування. Під час модернізації зміцнили конструкції потяга.

"Модернізація інших 9 електропотягів виробництва Hyundai Rotem ще триває. Українські фахівці спільно з корейськими усувають несправності, які призвели до призупинення курсування електропотягів. Рухомий склад буде повертатися на маршрути поступово. Модернізацію всіх електропотягів планують закінчити до кінця липня. Ремонтні роботи проводять за рахунок виробника у рамках гарантійного обслуговування", - додають в прес-службі.

Як відомо, в лютому компанія Hyundai Rotem спільно з Українською залізничною швидкісною компанією (УЗШК) вирішили заради безпеки пасажирів тимчасово припинити експлуатацію всіх десяти потягів. Причиною для такого кроку було названо технічну несправність одного з потягів Hyundai.

Пізніше перший заступник голови Укрзалізниці Микола Сергієнко уточнив, що несправності пов'язані зконструкцією кузова.

У свою чергу, Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження через експлуатацію "небезпечних" електропотягів Hyundai. !zn

Читайте також:

Генпрокуратура зайнялася "небезпечними" потягами Hyundai

В потягах Hyundai виявили тріщини кузова

На техогляд відправили всі десять потягів Hyundai через несправність одного з них