UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Укрпошта» вимикає термінали сторонніх банків в своїх відділеннях

І називає це відповіддю на «гібридну політичну війну»

З сьогоднішнього дня вимикаються всі термінали сторонніх банків у відділеннях «Укрпошти». Там тепер стоятимуть тільки поштові термінали. Також буде створено гарячу лінію для клієнтів, яких примушують відкривати банківські пенсійні рахунки. Про це написав генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський на своїй сторінці у Facebook.

«Гібридна війна, виявляється, може бути не тільки на Сході країни, а й у політиці. На зустрічі з Прем'єр-міністром України 30 квітня було озвучене рішення, що перехід пенсіонерів на картки - це суто добровільна справа… Пенсійний фонд та Управління соцзахисту (хоча фраза «соціальний захист» сприймається все більше як  тролінг пенсіонерів) за схемою «хочеш субсидію - шуруй в банк» почали туди переводити навіть людей з інвалідністю», - зазначив Смілянський.

У Пенсійному фонді та Управлінні соцзахисту таку інформацію назвали «ексцеси на місцях».

Відтепер через гарячу лінію «Укрпошта», за словами Смілянського, буде збирати інформацію про тих, кого змушують переходити на банківські картки та згодом будуть «подавати колективний позов проти посадових осіб, які порушують Конституцію та Кримінальний Кодекс України».

Раніше повідомлялося, що Державна компанія «Укрпошта» оголосила тендер на відбір оцінювача, що визначить для поштового оператора банк для придбання.

Нагадаємо, що Міністерство соціальної політики ініціює переведення більшості пенсіонерів на виплату пенсій через банки, у відповідь «Укрпошта» погрожує звільнити 10 тисяч листонош.