UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укрпошта" досягла згоди з Пенсійним фондом щодо доставки пенсій

Також "Укрпошта" планує працевлаштувати колишніх співробітників, у разі їх звернення.

"Укрпошта" досягла згоди з Пенсійним фондом України щодо доставки та виплати пенсій. Також державне підприємство офіційно призупиняє оптимізацію поштових відділень у селах. Найближчим часом планується відновити роботу більше 50 відділень, повідомила прес-служба "Укрпошти".

"Після прийняття рішення про виділення "Укрпошті" 500 мільйонів гривень на покриття збитків, пов'язаних з послугою доставки пенсій, "Укрпошта" досягла згоди з ПФУ щодо доставки та виплати пенсій у 2019 році. Філії "Укрпошти" в усіх областях України успішно провели переговори та підписали відповідні протоколи з регіональними управліннями ПФУ. Найближчим часом очікується укладання відповідних угод між Пенсійним фондом та "Укрпоштою" в усіх регіонах України без винятку", - йдеться у повідомленні.

За словами гендиректора "Укрпошти" Ігоря Смілянського, у 2019 році пенсії продовжать доставляти в усі населені пункти України, як і раніше.

Також зазначено, що "Укрпошта" з 17 грудня 2018 року призупинила всі дії, пов'язані з оптимізацією сільської мережі відділень. Крім того, держпідприємство має провести роботу щодо працевлаштування на вакантні посади колишніх працівників, я разі їх звернення.

"Наразі в "Укрпошті" незаповненими є 1188 вакансій листонош та 667 вакансій операторів. Найближчим часом планується відновити роботу понад 50 відділень зв'язку, 11 нових відділень – запустити до кінця року. "Укрпошта" також буде активно співпрацювати з місцевими громадами, де відділення зв'язку залишаються закритими з технічних причин, пов'язаних з неможливістю подальшої експлуатації або у зв'язку з їх неукомплектованістю", - підсумували в "Укрпошті".

Раніше генеральний директор держкомпанії Ігор Смілянський повідомив, що з 1 січня 2019 року "Укрпошта" не буде доставляти пенсії, і скоротить до 7 тисяч стаціонарних відділень. Оскільки від послуги по доставці пенсій населенню "Укрпошта" в поточному році отримала 1 млрд грн збитків.

Пізніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про те, що в проекті держбюджету на 2019 рік вперше за 10 років передбачено 500 млн грн на забезпечення заробітної плати листонош "Укрпошти", які розносять пенсії.