UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Укроборонпром» спільно з країною-членом НАТО збудує завод боєприпасів

Деталей проєкту не розголошують.

Державний концерн «Укроборонпром» спільно з країною-членом НАТО побудує завод боєприпасів. Як повідомили 20 вересня на сайті «Укроборонпрому», відповідну угоду було підписано напередодні.

«Це вже друге оборонне підприємство, про будівництво якого досягнуто міжнародних домовленостей та укладено відповідний договір. Виробництву боєприпасів за стандартами НАТО бути», – повідомила пресслужба концерну.

При чому там не називають ні країну, спільно з якою будуватимуть завод, ні деталей проєкту.

Читайте також: Укроборонпром у відкритому ефірі оголосив про початок будівництва нового оборонного заводу

Також в «Укроборонпрому» додали, що підприємства оборонно-промислового комплексу займаються виробництвом, модернізацією та відновленням озброєння для ЗСУ. Державний ОПК суттєво активізував свою роботу з часу повномасштабного вторгнення, передавши ЗСУ за цей час у п’ять разів більше військової техніки та озброєння, ніж за увесь минулий рік.

«Деяка броньована техніка після чергових бойових пошкоджень заходила на ремонт по п‘ятому колу, а після відновлення – повертались у стрій. Цілодобово працюють й виїзні ремонтні бригади, повертаючи до бойового стану техніку прямо у полях. Таким чином, приведення у бойову готовність – в тому числі після пошкоджень – української, іноземної та трофейної техніки – це ключова компетенція концерну станом на сьогодні», – звітують в концерні.

Читайте також: Резніков пропонує розміщувати оборонні підприємства в шахтах

Крім того, у концерні повідомили, що одне з оборонних підприємств отримало право здійснювати розмінування на території України. Підприємство має власний Центр гуманітарного розмінування, відповідну акредитацію в ООН, навчених фахівців та стало третьою структурою в Україні після ЗСУ та ДСНС, яка може проводити таку діяльність.

Нагадаємо, у серпні стало відомо, що «Укроборонпром» та Данська асоціація оборонної промисловості (DI Defense and Security Industries Association), до якої входять 18 компаній, уклали угоду про співпрацю.