UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Укроборонпром» піднявся у рейтингу найбільших збройових компаній світу і показав історичний результат

Його прибутки зросли на 72%.

Виробник озброєння та військової техніки «Укроборонпром» вперше в історії потрапив у топ-50 найбільших оборонних компаній світу. У порівнянні з попереднім роком, коли підприємство займало 65 місце у рейтингу, то у 2024 році воно опинилося на 49 сходинці.

Щорічний рейтинг публікує портал Defense News, розповів міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

Читайте також: Укроборонпром та виробник ракетних систем MBDA Deutschland домовились про співпрацю у сфері ППО

Він додав, що зі ста найбільших оборонних компаній світу саме «Укроборонпром» показав найшвидше зростання прибутку за минулий рік – на 72% із 1,3 до 2,2 мільярда доларів.

Водночас посадовець зауважив, що цей ріст спричинений внаслідок критичної необхідності, оскільки Україна відбивається від російської агресії.

«Дивлячись на цей рейтинг, ми бачимо, що після перемоги саме оборонна промисловість стане одним з найважливіших експортних напрямків нашої економіки», – підсумував Камишін.

Читайте також: Румунія планує долучитися до розробки крилатих ракет “Нептун” – ЗМІ

Нагадаємо, акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість» та німецький концерн Rheinmetall запустили в Україні перший спільний виробничий майданчик, на якому ремонтуватимуть та вироблятимуть бронетехніку.