UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Укренерго" готова відновити електропостачання Криму за чотири дні

Початок ремонтних робіт залежить від результатів переговорів з активістами громадянської блокади.

Бригади "Укренерго" готові протягом чотирьох діб ліквідувати наслідки пошкодження опор ліній електропередач в Херсонській області, заявив в неділю, 22 листопада, керівник Херсонських магістральних електромереж Ігор Босько , повідомляє прес-служба Херсонської облдержадміністрації.

Ремонтні бригада і техніка готові протягом 40 хвилин висуватимуться на місце аварії у разі надходження розпорядження з центрального офісу "Укренерго", сказав Босько на робочій нараді в Херсонській ОДА.

Він уточнив, що в даний момент ремонтні бригади знаходяться на базі підприємства у Новій Каховці.

"Техніка і матеріали готові. Бригади "Укренерго" готові за чотири доби ліквідувати наслідки вибухів", − сказав Босько.

Коли почнеться ремонт, залежить від результатів переговорів з активістами громадянської блокади Криму. Поки що вдалося досягти домовленості про допуск співробітників компанії, які будуть здійснювати об'їзди знеструмлених ліній з метою контролю стану мереж, підсумував керівник Херсонських магістральних електромереж.

Читайте також: Джемілєв розповів про причини конфлікту між активістами і силовиками в Чаплинці

на Території окупованої Росією Криму залишилася без електрики увечері 21 листопада. Пошкоджені електроопори в районі Чаплинки Херсонській області були підірвані. Ці ЛЕП передавали на півострів електрику.

Нагадаємо, МВС повідомило про чотири кримінальних провадження, відкриті у зв'язку з інцидентом біля опор ЛЕП в районі Чаплинки Херсонської області.

Раніше національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що причиною конфлікту в районі Чаплинки є неузгодженість дій.

21 листопада в Чаплинці правоохоронці спробували відтіснити учасників акції блокади Криму, які перешкоджали ремонту пошкоджених електроопор. Повідомлялося, що в результаті зіткнень постраждали 7-10 чоловік. Потім МВС заявили про врегулювання конфлікту з учасниками блокади Криму в Чаплинці.

20 листопада невідомі на адмінкордоні з Кримом спробували за допомогою вибуху знищити дві опори ЛЕП, що подають електроенергію на півострів. Сума збитків склала близько 700 тисяч гривень.