UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україну оштрафують на 200 тисяч євро за відсутність російської співачки на Євробаченні

Аласанія прочитав довгий лист від "Європейського мовного союзу". Каже, що буде штраф.

"Європейський мовний союз" вирішив оштрафувати Національну суспільну телерадіокомпанію за відсутність на Євробаченні представниці Росії Юлії Самойлової, повідомив глава НОТУ Зураб Аласанія.

"Дуже довгий лист, зазначені порушення незначні, єдине значне щодо недопуску Самойлової", - сказав Аласанія в інтерв'ю 112.ua.

За його словами, розглядався також варіант усунути Україну від участі у майбутніх конкурсах на рік або більше, проте вирішили, що це занадто жорстке покарання і слід обмежитися грошами: "Сума штрафу може скласти до 200 тис. євро, які буде зобов'язана виплатити Національна громадська телерадіокомпанія".

Аласанія розповів, що на оскарження рішення є 20 діб і процес вже почався. "Будемо оскаржувати рішення в Наглядовій раді Євробачення, хоча є відчуття, що це ні до чого не призведе. Власне, остаточне рішення ними прийнято", - сказав Аласанія.

Нагадаємо, що Кремль хотів відправити на Євробачення-2017 Київ співачку Юлію Самойлову, яка незаконно в'їжджала в Крим після його окупації російською армією, за що СБУ заборонила їй в'їзд в Україну на три роки.