UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україну чекає процес трансформації системи управління наукою — експерт

Основний акцент варто робити на прикладні науки, причому на ті, де є попит від бізнесу. Фінансування таких досліджень також має вестися бізнесом і державою спільно.

На Україну чекає процес трансформації системи управління наукою. Якщо, звичайно, ми не хочемо взагалі залишитися без науки.

Про це в інтерв'ю DT.UA заявив Едуард Рубін, голова правління компанії "Телесенс", член правління харківського ІТ-кластера. За його словами, у нас немає можливості самостійно фінансувати фундаментальні дослідження, так само як і в більшості країн, тому потрібно розвивати грантове міжнародне співробітництво.

"Основний акцент варто робити на прикладні науки, причому на ті, де є попит від бізнесу. Фінансування таких досліджень також має вестися бізнесом і державою спільно. Схема проста: бізнес зацікавлений в темі або напрямку - він виділяє частину коштів, решту дає держава. Таким чином ми підвищимо якість науки і впровадження відкриттів і винаходів", - вважає Рубін.

Детальніше про стан і перспективи української науки читайте в матеріалі "Про минулий рік в ялинкових тонах" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".