UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Українського диверсанта" Лімешка етапували в Росію – журналіст

Окупаційний "суд" Криму засудив українця до восьми років позбавлення волі.

Засудженого в анексованому Росією Криму громадянина України Геннадія Лімешка етапували з Сімферополя для "відбування покарання" в російській колонії, повідомив на своїй сторінці в Facebook журналіст Антон Наумлюк. Раніше українця засудили до восьми років позбавлення волі за виготовлення, зберігання та перевезення вибухівки.

"Засуджений на вісім років позбавлення волі за обвинуваченням у незаконному виготовленні, перевезенні та зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, Геннадій Лімешко етапований із Сімферополя для відбування покарання", - зазначає Наумлюк.

Наразі українець перебуває в російському Краснодарі. За попередньою інформацією, звідти він може бути етапований до однієї з колоній Кабардино-Балкарії чи Саратова. Лімешка також можуть залишити відбувати покарання в колонії Краснодарського краю РФ.

Раніше "Верховний суд Криму" залишив чинним вирок Лімешку. Українець просив виключити з нього обтяжуючий мотив "політичної ворожнечі у зв'язку з приєднанням Криму до Росії", а сторона захисту – скоротити покарання до чотирьох років позбавлення волі.

15 серпня 2017 року у ФСБ Росії заявили про затримання в Криму "агента Служби безпеки України", який нібито планував диверсії на об'єктах інфраструктури півострова.

За версією російських силовиків, уродженець Харківської області Геннадій Лімешко нібито проходив службу на сході України на посаді старшого розвідника глибинної розвідки ЗСУ. 9 серпня він прибув до Криму, де нібито повинен був здійснити низку диверсій. Згодом у вироку Лімешку "суд" не згадав ці обвинувачення. Сам українець визнав провину в зберіганні і транспортуванні вибухових речовин.