UA / RU
Підтримати ZN.ua

Український канал розпочав мовлення у кількох районах окупованого Донецька

Інформація про те, як живе і відбудовується вільна частина Донецької області, краща за будь-яку агітацію і пропаганду, вважає директор регіонального відділення Національної телекомпанії України.

Аналоговий канал "До тебе" буде доступний не тільки жителям південної околиці окупованого Донецька, але і жителям інших районів міста. Зокрема, Пролетарського, розташованого в західній частині Донецька, повідомляють у прес-службі Донецької регіональної дирекції Національної телекомпанії України.

"Територія нашого мовлення постійно збільшується. Важливо, щоб наш канал був і в ефірі тимчасово окупованої території, щоб місцеві жителі знали, як сьогодні живе вільна частина Донеччини, як вона розбудовується, розвивається, які в неї перспективи. І це краще за будь-яку агітацію і пропаганду", - вважає директор виконавчої філії Національної телекомпанії України "Донецька регіональна дирекція" Віктор Підлісний.

Обласне телебачення після евакуації з Донецька 27 лютого 2015 року відновило мовлення під логотипом "До тебе". Наразі канал в цифровому і аналоговому форматі можна дивитися в переважній більшості міст та районів Донецької області, підконтрольних владі. Також в регіоні в FM-діапазоні доступно радіо "Голос Донбасу".

Нагадаємо, 2 грудня на кордоні з окупованим Кримом, в селищі Чонгар Херсонської області, розпочали зведення 150-метрової радіовежі, яка дозволяє передавати українське мовлення на анексований півострів.

Влітку 2016 року на горі Карачун під Слов'янськом Донецької області почалися роботи з відновлення фундаменту для телевежі, знищеної під час бойових дій в червні 2014 року. У грудні цього року вишка була повністю готова до експлуатації.