UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські військові відбили атаку ДРГ загарбників на підступах до Маріуполя

Бандити неодноразово відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів по позиціях сил АТО на донецькому напрямку. Терористи активізувалися і в Луганській області.

Протягом минулої ночі бойовики російсько-терористичних військ понад 30 разів порушили умови припинення вогню в зоні проведення АТО, повідомляє в четвер прес-центр штабу антитерористичної операції.

Напередодні ввечері бандити неодноразово відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, гранатометів і стрілецької зброї по Пісках, Новгородському і Опитному - на Донецькому напрямку. З цих же видів озброєння, а також зенітних установок, танків, 82 і 120-мм мінометів загарбники неодноразово били по Красногорівці. А по південній околиці населеного пункту Кураховка ворог вдарив з реактивних систем залпового вогню. Луганське було обстріляно з гранатометів і озброєння БМП.

"Поблизу селища Новгородське, що на підступах до Маріуполю, відбувся нетривалий бій з ДРГ загарбників, у результаті якого ворог відступив", - повідомили в прес-центрі.

На цьому ж напрямку під вогнем ворога кілька разів виявилося Широкине. Увечері кремлівські найманці били з гранатометів, великокаліберних кулеметів і 82-мм мінометів, а після півночі - двічі з 122-мм артилерійських систем.

Активізувалися бандити і в Луганській області. "Обстріл позицій наших військ з 82-мм мінометів зафіксовані поблизу Трьохізбенки, з гранатометів - на околицях Щастя і селища Жовте", - резюмували в штабі.

Українська розвідка охарактеризувала ситуацію в зоні АТО як складну, а також попередила про те, що бойовики готуються до відновлення масштабних бойових дій в Донбасі.

останнім часом спостерігачі місії ОБСЄ фіксують зростання порушень режиму припинення вогню в Донбасі. Зокрема, СММ відзначають наявність важкого озброєння на лінії зіткнення, яке повинно бути відведено.