UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські військові спростували інформацію про відступ в зоні АТО

У соціальних мережах поширюється неправдива інформація.

Прес-офіцер оперативно-тактичної угруповання "Донецьк" Владислав Волошин спростував інформацію, що з'явилася в ЗМІ про нібито відступ українських військовослужбовців від смт Зайцево.

"Такі "вкидання" пишуть ті, хто не на місці подій. Інформація про здачу, відході, втрати позицій у Зайцевому – повна маячня. Жодного міліметра ми не здали і не втратили", – сказав він.

Волошин додав, що зараз обстановка в районі Зайцевого "не є загостреною", вогонь з боку бойовиків не інтенсивний.

Пізніше в прес-центрі штабу АТО повідомили, що підрозділи Збройних сил України не залишили позиції в районі Зайцевого, Гнутового та Авдіївки.

"В соціальних мережах поширюється неправдива інформація про те, що підрозділи Збройних сил України залишили позиції в районі Зайцевого, Гнутового та Авдіївки. Ця інформація не відповідає дійсності та є черговим "фейком" ворога. Це – інформаційна провокація російсько-терористичних окупаційних військ, спрямована на дискредитацію України та її Збройних сил", – йдеться в повідомленні.

У штабі наголосили, що підрозділи ЗСУ знаходяться на своїх позиціях і виконують поставлені завдання.

Согодні вранці низка ЗМІ з посиланням на волонтерів розповсюдила інформацію, що бойовики на Донбасі в неділю в результаті атаки зайняли кілометр території під Зайцевим і ведуть інтенсивний обстріл Авдіївки.

Читайте також: Полторак: РФ не відмовилася від бажання захопити Україну

Раніше повідомлялося, що російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 29 травня, вели обстріл на донецькому і маріупольському напрямках. В результаті бойових дій троє українських військових загинули, ще вісім отримали поранення.

При цьому противник веде вогонь зі зброї, забороненої Мінськими угодами.