UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські військові в Донбасі просунулись на 1,2 км вперед - волонтери

В сірій зоні були виявлені сліди перебування регулярної армії РФ.

Удар військових по терористам виявився вдалим
Удар військових по терористам виявився вдалим

Військові Об'єднаних сил провели зачистку населеного пункту поблизу Волновахи, під час якої просунулися на 1 200 метрів вперед. Як повідомили у фонді "Повернись живим", майже вся територія, де була проведена спецоперація, замінована мінами російського виробництва. Зокрема, ПМН-2 – забороненими Женевською конвенцією протипіхотними мінами. Судячи з характеру "розстановки мін", їх закладали професійні військові, що є черговим доказом перебування російських військ в Донбасі.

Село, в якому до війни проживало 80 осіб, знаходиться у так званій "сірій зоні". Попри Мінські домовленості, бойовики тривалий час використовували населений пункт, щоб обстрілювати позиції українських військових. Місцеві мешканці покинули село декілька років тому: терористи залякували жителів, а потім розграбували зруйновані будинки.

Окрім російських мін, українські військові також виявили у "сірій зоні" російські сухпайки, які виготовлені в Пермі та Москві, а також залишки боєприпасів Збройних сил РФ із затертими маркуваннями.

Зазначимо, що сьогодні, 10 жовтня, штаб ООС повідомив про збільшення обстрілів в зоні бойових дій - російсько-терористичні війська упродовж минулої доби 39 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі.