UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські військові дали відсіч ДРГ бойовиків поблизу Трьохізбенки

Троє українських військових отримали поранення.

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 24 липня, 27 разів обстріляли позиції українських військових вздовж усієї лінії розмежування в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються, наприкінці доби ситуація загострилась.

Бойовики традиційно активізували вогневу активність у темну пору доби. Ввечері та вночі, практично після кожного обстрілу терористів, українські військові зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів відкривали вогонь у відповідь. За оперативними даними окупанти зазнали втрат живої сили, техніки та озброєння.

На маріупольському напрямку бойовики з гранатометів обстріляли оборонні укріплення захисників Лебединського, Красногорівки, Новотроїцького та Широкиного. Пізно ввечері, близько 23:00, окупанти накрили Красногорівку мінометним вогнем калібру 120 мм і 82 мм. Внаслідок ворожого обстрілу зі стрілецької зброї постраждали двоє захисників Богданівки.

На донецькому напрямку під мінометним та гранатометним вогнем терористів двічі опинялись опорні пункти сил АТО поблизу Адіївки та на шахті "Бутівка". Ввечері, о 21:00, бойовики з гранатомету гатили по бійцях ЗСУ в районі Світлодарська. Внаслідок цього обстрілу один український військовий отримав поранення.

На луганському напрямку під ворожий обстріл зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів потрапили опорні пункти українських військових поблизу Донця, Малинового, Катеринівки, Новозванівки та Станиці Луганської. А близько 21:00 група терористів-розвідників, намагалась наблизитись до позицій сил АТО неподалік селища Трьохізбенка. Українські військові вчасно виявили противника та вогнем зі стрілецької зброї примусили відступити.

Нагадаємо, напередодні бойовики випробували в зоні АТО новий вид забороненого Мінськими домовленостями озброєння – мобільну чотириствольну реактивну систему залпового вогню.

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації в Донбасі (ТКГ) домовилась про так зване "хлібне перемир'я", яке почалось 24 червня. Окупанти скоротили кількість обстрілів в зоні АТО, проте продовжують щодня порушувати режим припинення вогню.