UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські війська знищили ряд блок-постів терористів, багато загиблих - ІС

За словами Тимчука, передові підрозділи супротивника, висунуті в бік Волновахи, понесли суттєві втрати.

Не дивлячись на "домовленості", російсько-терористичні війська протягом останніх діб вели активні бойові дії в районі Донецька. Українські війська нанесли контрудари по позиціях російсько-терористичних військ, є загиблі і поранені з їх боку, повідомив керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

За його словами, бойовиками були атаковані позиції українських військ в районі н. п. Дослідне з метою оточення наших підрозділів у районі Донецького аеропорту. Також по всій лінії зіткнення в районі Донецька противником наносилися масовані вогневі удари.

"У смузі між Старомихайловкой і Петровським районом Донецька відзначалися зіткнення підрозділів російсько-терористичних і українських військ", - пише Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

"В результаті контрбатарейних перестрілок і ударів української артилерії по позиціях російсько-терористичних військ в районі Волноваха - Новотроїцьке - Докучаєвськ, передові підрозділи супротивника, висунуті в бік Волновахи, понесли суттєві втрати. Кілька блок-постів і укріплених позицій терористів знищено, трупи і поранених терористи вивозять в район Оленівки. У районі окремих знищених позицій супротивник не проводить вивезення тіл загиблих бойовиків", - йдеться в повідомленні "ІС".

Тим часом напередодні президент Петро Порошенко на нараді з силовиками заявив, що з 9 грудня у Донбасі настане "день тиші".