UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські туристи не можуть залишити Єгипет через відсутність літаків – МЗС

У Шарм-ель-Шейху з п'ятниці перебувають понад 200 українських громадян, виліт запланований на 30 квітня.

Українські туристи, які не можуть залишити Єгипет з п'ятниці, 27 квітня, проведуть у Шарм-ель-Шейха ще як мінімум добу через відсутність літаків. Найближчий рейс до Україну заплановано на найближчий понеділок, повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

"Туроператор стверджує, що групи туристів, які завершили перебування в Єгипті, не можуть вилетіти до України через відсутність літаків. Виліт, за повідомленням туроператора, планується на 30 квітня", - пояснив начальник управління Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич у коментарі "Українській правді" в неділю, 29 квітня.

За його словами, в Шарм-ель-Шейху збільшується кількість українських громадян, які планують залишити Єгипет. Їх розмістили у місцевих готелях. Українське посольство вживає заходів для врегулювання ситуації.

Як повідомлялося, 27 квітня понад 200 українських громадян, у тому числі близько 40 дітей, не змогли вилетіти з Шарм-ель-Шейха до України. Увечері наступного дня частина з них вилетіли до Києва та Львова. Туристична компанія обіцяла забезпечити залишилися можливість покинути Єгипет в неділю ввечері.