UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські танкісти провели навчання у зоні ООС: фоторепортаж

Командування має підтримувати високий рівень готовності підрозділів до можливих спроб прориву противника.

© Операція Об'єднаних сил / Facebook
© Операція Об'єднаних сил / Facebook
© Операція Об'єднаних сил / Facebook
© Операція Об'єднаних сил / Facebook
© Операція Об'єднаних сил / Facebook
Українська армія опинилася у невизначеному становищі

У зоні проведення операції Об'єднаних сил відбулися навчання танкових підрозділів загальновійськового резерву ОС, повідомляє прес-центр Сухопутних військ Збройних сил України.

Необхідність військових маневрів командування пояснило важливістю підтримання високого ступеня готовності до реагування на можливий прорив ворога. Так як, незважаючи на відведення танків і іншого важкого озброєння від лінії розмежування, ймовірність ворожого танкового прориву залишається високою.

У ході навчань особовий склад виконував дії в різних формах і способах застосування бригади. Військовослужбовці відпрацювали вихід у район очікування, де взяли в підпорядкування протитанковий артилерійський резерв. Після цього танкісти й артилеристи спільно вийшли в район дислокації противника для нанесення йому скоординованого удару. Своє переміщення по полю танкісти прикривали з допомогою димової завіси.

Для підтримки високого рівня готовності резервів подібні навчання проводяться регулярно, повідомили в прес-центрі штабу ООС.

Нагадаємо, в серпні відбувся конкурс на кращий взвод БМП серед підрозділів Об'єднаних сил.

За підсумками виконання конкурсних завдань кращим визнано екіпаж 14-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України.Друге і третє місця посіли екіпажі 17-ї окремої танкової та 25-ї окремої повітряно-десантної бригад ЗСУ.