UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські силовики захопили російську бронетехніку з документами

Україна заволоділа черговими речовими доказами російської військової агресії

Сьогодні на Луганщині силам АТО вдалося захопити дві бронемашини, офіційно закріплені за Збройними силами Російської Федерації. Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Роман Бочкала з підтверджуючими фотографіями.

Так, бойова машина під номером 275 належить Псковській повітряно-десантній дивізії. Детальніше - 1-й парашутно-десантній роті, у власності військової частини 74268. Командир взводу - старший лейтент Попов, про що свідчить безліч документів, знайдених на місці.

Відбулося перехоплення російського підрозділу поблизу села Георгіївка, Луганської області. Журналіст зазначає, що спілкувався з хлопцями, які безпосередньо і "брали російських десантників". Ними виявилися бійці 24-ї бригади ЗСУ та спецпідрозділу "Шторм".

"Наприклад, з паспорта Кригіна Н.С. випливає, що він із Псковської області, народився в 1994 році. Це свідчить про те, що у Путіна проблема з досвідченими рекрутами, якщо в бій кидаються молоді необстріляні бійці. Є й інші підтвердження того, що в Україні воюють регулярні війська російських збройних сил. Ось, що мені написала вчора в Фейсбуці дружина одного з військовослужбовців Псковського ВДВ: "Наших чоловіків нещодавно відправили в Україну. Типу на навчання. Вони самі не знали, куди саме їх відправлять. Відтоді нема від них ні дзвінка, ні привіту. Ми сидимо за них плачемо!", - пише Роман Бочкала.



Також зазначимо, що сьогодні на брифінгу речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко офіційно підтвердив інформацію про взяття українськими військами псковської бойової техніки з документами. !zn