UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські силовики і військові взяли під контроль більшу частину Слов'янська

Аваков закликав жителів Слов'янська і Краматорська не виходити на вулиці і бути обережними біля вікон.

У Слов'янську (Донецька область), де зранку почалася активна фаза антитерористичної операції, українські військові і силовики взяли під контроль 9 блокпостів терористів. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"О 4:30 ранку почалася активна фаза АТО в районі Слов'янська - Краматорська. Силами підрозділів МВС, Нацгвардії, Збройних сил. Наразі взято під контроль 9 блокпостів терористів в межах міста Слов'янська. Місто взято у щільне кільце", - написав він у Facebook.

За його словами, проти українських спецпідрозділів терористи відкрили вогонь із застосуванням важкого озброєння, в тому числі гранатометів і ПЗРК. Арсен Аваков підтвердив, що загинув льотчик і є поранені.

"Йде справжній бій з професійними найманцями. Терористи не гребують вести вогонь, ховаючись за мирними жителями Слов'янська, з житлових багатоквартирних будинків знають про наказ підрозділам АТО не відкривати у відповідь вогонь з загрозою житлових об'єктів", - зазначив міністр.

У той же час, він підкреслив, що операція триває за планом.

Глава МВС також закликав жителів Слов'янська і Краматорська не виходити на вулиці і бути обережними біля вікон. "Ми, разом з міністром оборони командувачем Нацгвардії тут", - написав він.

Також він повідомив, що залізничне сполучення в зоні АТО буде перекрито найближчим часом. Рух на дорогах в районі Слов'янська обмежено до мінімуму.

"Прошу всіх на час антитерористичної операції утриматися від поїздок", - закликав міністр.

В Антитерористичному центрі при СБУ також повідомляють, що силами АТО взято під контроль дев'ять блокпостів в околицях міста Слов'янськ. При цьому поранено бійця внутрішніх військ. В даний час Слов'янськ заблоковано силами АТО.

Як відомо, у п'ятницю, 2 травня, рано вранці у Слов'янську почалася активна фаза антитерористичної операції. У результаті збито 2 українських військових вертольоти, один пілот загинув, одного поранено і взято в полон ополченцями-сепаратистами. !zn