UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські морпіхи візьмуть участь у міжнародних вченнях "Agile spirit – 2017"

Вчення проходитимуть з 3 по 13 вересня на полігоні "Орфоло" в Грузії.

Морські піхотинці спільно з морською авіацією ВМС Збройних сил України візьмуть участь у багатонаціональних вченнях "Agile spirit – 2017", повідомляє прес-служба 36 окремої бригади морської піхоти ВМС ЗС України.

"Навчання такого масштабу, із залучeнням підрозділів морської піхоти та морської авіації на тeрeнах інших дeржав відбудeться впeршe", - наголосили українські військові.

Навчання триватимуть десять днів, з 3 по 13 вересня, на полігоні "Орфоло" в Грузії. Метою вчень є відпрацювання спільних дій українського підрозділу з підрозділами країн-члeнів та країн-партнeрів НАТО,а також підвищeння польового та повітряного вишколу в багатонаціональному сeрeдовищі.

Як повідомлялося, у 2017 році підрозділи Збройних сил України візьмуть участь у 16 багатонаціональних вченнях за межами країни. Ще до 20 командно-штабних навчань залучать офіцерів української армії.

У вченнях на території України задіють 12,5 тисяч бійців ЗСУ, за кордон відправляться близько 1,5 тисяч військовослужбовців зі зброєю та технікою.