UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські і західні політики привітали Джамалу і Україну з перемогою на "Євробаченні-2016"

Десятки політиків вищого рівня, президентів і прем'єрів, як українських, так і європейських, висловили привітання Україні і Джамалі.

Виступ Джамали у фіналі "Євробачення-2016" приніс перемогу Україні. Свої вітання українці, яка виступила з піснею "1944", у соцмережах висловили десятки політиків, не тільки українських, але і західних.

Президент України Петро Порошенко привітав співачку Джамалу з перемогою на "Євробаченні-2016". "Неймовірний виступ і перемога! Вся Україна сердечно дякує тобі, Джамало!" - написав у своєму Twitter Порошенко в неділю, 15 травня. Він також додав, що особисто привітав співачку. "Сьогодні її голосом звертався до світу весь український народ. Правда, як завжди, перемогла!", - заявив український президент.

Читайте також: "Євробачення 2016": виступ Джамали у фіналі конкурсу


"Щиро вітаю з перемогою! Слава Україні!", - написав у своєму Facebook український прем'єр-міністр Володимир Гройсман.



Співачку також привітав голова Верховної Ради Андрій Парубій. "Джамала перемогла! Щиро вітаю! Вітаю всіх українців. Збулася моя мрія! "Євробачення-2017" буде в Україні. Слава Україні!", - написав Парубій в Facebook.



Український екс-прем'єр Арсеній Яценюк при цьому висловив упевненість, що Крим звільниться з-під окупації Росії. "Браво, Джамала! Блискуча і заслужена перемога. Україна перемагає і буде перемагати, Крим буде українським", - написав він у своєму Twitter.


Також лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у своєму Facebook назвав перемогу Джамали "ще одним важливим кроком для звільнення Криму від російських окупантів".

Лідер опозиційної "Батьківщини" Юлія Тимошенко також дякує Джамалу за перемогу на "Євробаченні.


Читайте також: Джамала назвала свою пісню на "Євробаченні" ще більш актуальною після обшуків у Криму

Привітали Україну також європейські політики. Так, запис у своєму Twitter опублікувала президент Литви Даля Грібаускайте. "Вітаю Україну з перемогою на Євробаченні. Слава Україні!", - написала вона.


Українку також привітали з перемогою представництві ЄС в Україні.


МЗС Німеччини також привітав Джамалу, але не обійшов увагою і виступ свого учасника Джемі Лі.


Посол Великобританії в Україні Джудіт Гуф назвала виступ Джамали "приголомшливим" і висловила нетерпіння побачити в наступному році Євробачення-2017 в Україні.


Джамалу також привітав австралійський прем'єр Малкольм Тернбулл. Представниця Австралії Дамі Ним стала головною суперницею українки, посівши друге місце.

"Вітаю Дамі Їм з перемогою за результатами голосування членів журі у фіналі конкурсу Євробачення і Джамалу з перемогою в конкурсі", - написав Тернбулл.


Писательнице Джоан Роулинг (создавшей "Гарри Поттера") также понравилось выступление Джамалы: "Украина вперед!" написала она в своем Twitter. Также она с юмором отметила голосование Грузии: "12 очков для Украины, ни одного для России, и они послали вампира, чтобы доставить эти новости".


Нагадаємо, українська співачка Джамала перемогла у фіналі "Євробачення 2016" з піснею "1944". Конкурс проходив у суботу в Стокгольмі (Швеція). За результатами голосування національних журі країн-учасниць Євробачення-2016 і смс-голосування глядачів Джамала набрала 534 бали. Також до трійки увійшли представники Австралії та Росії. Причому, саме за Сергія Лазарєва українці віддали найбільшу кількість голосів.