UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські чоловіки ходять в ресторани, кафе, їдальні в 1,5 рази частіше за жінок

Більшість українців харчуються вдома і надають перевагу "демократичним" закладам громадського харчування.

Приготовану поза домом їжу (в ресторані, кафе, барі, їдальні, тощо) протягом останнього місяця вживали 29% дорослого населення (серед людей до 40 років – 48%), свідчать дані опитування КМІС.

Чим молодше люди, тим частіше вони харчуються поза домом. Серед молодших за 30 років таких 54%, у групі 30-39 років - 40%, у групі 40-49 років - 33%, а далі ця частка стрімко падає.

За даними опитування, чоловіки до 40 років у півтора рази частіше харчуються поза домом, ніж жінки відповідного віку.

Із зростання чисельності населення у населеному пункті проживання частка людей, які харчуються поза домом, також зростає. Якщо в селах кожен п'ятий харчується поза домом, то у великих містах таких майже третина.

Серед мешканців центральної та західної України вище частка тих, хто відвідую заклади харчування, аніж серед жителів сходу і півдня.

Мешканці України надають перевагу "демократичним" закладам громадського харчування. До лідерів відвідування можна віднести кафе або бістро, на які припадає дві третини усіх останніх відвідувань. Популярним також є харчування в їдальнях або буфетах у місцях роботи і навчання (23,0% усіх останніх відвідувань ) і купівля готової їжі у вуличних кіосках/ прилавках із їжею.

КМІС

Київський міжнародний інститут соціології провів власне опитування громадської думки з 10 по 19 лютого 2017 року серед 2040 респондентів в усіх областях України, окрім окупованих територій.

Читайте також: Третина українців мають намір скористатися безвізовим режимом з ЄС

У грудні 2016 року більшість громадян України (60%) працездатного віку заявили, що працюють, 40% - що ні. Серед тих, хто не працює, третина (32%) - пенсіонери, 27% - займаються домашнім господарством і доглядають за дітьми, 13% - навчаються, 21% - безробітні, але шукають роботу, 6% - безробітні і не шукають роботу.