UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські бійці вогнем відповіли на провокації супротивника

Терористи продовжують застосовувати проти сил АТО заборонену Мінськими домовленостями зброю.

У вівторок, 31 травня, в зоні проведення антитерористичної було зафіксовано 14 збройних провокацій, скоєних бойовиками терористичних угруповань. У ряді випадків українські бійці були змушені відкривати вогонь у відповідь, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Близько опівночі найманці обстріляли позиції ЗСУ в районі Станиці Луганської з мінометів різних систем.

З мінометів калібром 120 міліметрів терористи били по Павлополю та Новоселівці Другій, а з 82-міліметрових мінометів – по Опитному.

З початку доби бойовики тричі обстріляли авдіївскую промзону, застосовуючи автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети і й стрілецьку зброю. В районі Авдіївки також був помічений снайпер противника.

По Світлодарьску й Луганському терористи вели вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів.

Перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль заявляв, що за два роки в Донбасі вбили 10 тис. українських громадян, були поранено – понад 20 тисяч осіб, а близько 1,8 млн осіб стали біженцями. За його словами, російські військові в Донбасі, незважаючи на Мінські домовленості, влаштовують вогневі позиції в житлових кварталах окупованих населених пунктів і продовжують обстрілювати позиції ВСУ.

Раніше міністр оборони України Степан Полторак заявив, що Російська Федерація не відмовилася від бажання захопити Україну.