UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українське вугілля продовжують вивозити в Росію - ОБСЄ

Спостерігачі ОБСЄ щодня фіксують конвої від 5 до 7 вантажівок, які їдуть в Україну і назад.

Спостережна місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), яка базується на російських прикордонних пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк" в Ростовській області, продовжує фіксувати факти перевезення вугілля з України в Російську Федерацію.

В щотижневому звіті спостережної місії ОБСЄ, оприлюдненому 15 жовтня, зокрема, зазначається, що вантажні конвої продовжують перевозити вугілля із Луганської області в Росії.

"Кожен день команди спостерігачів продовжують фіксувати конвої від 5 до 7 вантажівок, які їдуть в Україну і назад. Вантажівки, за повідомленнями, перевозять вугілля з України в Російську Федерацію. Кілька разів спостерігачі бачили, як російські митники перевіряли порожні вантажівки при виїзді з Російської Федерації", - йдеться у звіті.

При цьому, у звіті нагадали, що вантажівки перевозять вугілля з України в РФ, так як прикордонна залізнична колія з російського пункту пропуску "Гуково" український пункт пропуску "Червонопартизанськ" (Луганська область) нібито не працює. "Проте, спостерігачі чули звук поїзда з боку України 10 жовтня", - йдеться у звіті. !zn