UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українська армія отримала перші ракети "Вільха"

У січні року очікуються подальші поставки.

Українська армія вперше отримала 100 серійних 152-мм ракет "Вільха". Для важкої артилерії замовили 152-мм снаряди під наявні запаси пороху, а "Укроборонпром" найближчим часом організує серійне виробництво модернізованих реактивних систем залпового вогню "Верба", яка пройшла випробування і поступила на озброєння, повідомив представник Департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони України полковник Владислав Шостак.

У вівторок інформаційне агентство Міноборони України "Армія Inform" пише, що в січні наступного року очікуються подальші поставки "Вільхи".

Наголошується, що в цьому році можуть не закінчити завершити розробку 155-мм установки "Богдана" через несвоєчасне постачання боєприпасів турецьким підрядчиком. Самі випробування гармати поки ще не відбулися.

Як повідомлялося, нові українські бойові машини - реактивна система залпового вогню "Верба" і пускова установка для реактивних систем "Вільха" почали виробляти на Шепетівському ремонтному заводі (ШРЗ);